ADIYAMAN / ÇELİKHAN - Çelikhan İlkokulu

(0__) ___-____
YUNUS EMRE MAH. MEHMET AKIF ERSOY CAD. NO 63 ÇELİKHAN / ADIYAMAN
Vizyon
ÇELİKHAN İLKOKULU OLARAK VİZYONUMUZ Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen, bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır.
Misyon
ÇELİKHAN İLKOKULU OLARAK MİSYONUMUZ .*Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş, *Sorumluluklarını bilen, mücadeleci, üretken, toplumsal ilişkilerinde başarılı, bilgili, becerili, öz güven sahibi, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, *Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, *Bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, *Fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli olan, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, *Yüce Önder Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.
Başarılar
2011-2012 Eğitim öğretim yılında 1 öğrencimiz Fen Lisesini 8 Öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesini 30 öğrencimiz ise Anadolu Lisesine yerleşmiştir NOT: güreş ve Atletizm takımlarımız takım halinde Adıyaman il birincisi olmuştur. Okulumuz ilçemizde en eski kurumlardan bir tanesi olup bir çok başarıya imza atan kişiler okulumuzdan mezun olan öğrencilerdir.
DERS BAŞLAMA:08:30 DERS BİTİŞ:14:30
DOĞALGAZ ISINMA SİSTEMİ
Ulaşım
Malatya iline 40 dakikada 1, ilimiz Adıyaman´a ise 2 saatte bir minibüs seferleri yapılmaktadır
Şehir içi servisler okulumuzun önünden geçmektedir.
Yerleşim Yeri
İlçemiz Güney Doğu ile Doğu Anadolu Bölgeleri sınırını oluşturan Güney Doğu Toros Dağları üzerinde yer alan 1400 m rakımlı 8000 nüfuslu küçük bir ilçedir
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Adıyaman şehir merkezine 52 km olup Çelikhan ilçe merkezinde yer almaktadır.Ancak okulumuzda ikili öğretim yapıldığından dolayı günü birlik adıyaman veya Malatyaya gidiş geliş yapmak mümkün değildir.
İlkokul olduğu için kontenjan bilgisi bulunmamaktadır.
İlkokul olduğu için taban-tavan puan bilgisi bulunmamaktadır.
İlkokul olduğu için sınav başarı durumu bilgisi bulunmamaktadır.
İlkokul olduğu için tüm öğrencilerimiz bir üst kademeye yerleşmektedir.
İlçe genelinde yapılan tüm etkinliklere katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Yıl içinde düzenlenen yerel ve ülke geneli tüm aktivitelere katılım sağlanmaktadır. Her yıl Teknofest yarışmalarına en az üç alanda katılım başvurusu yapılmaktadır.
Yerel projelerde katılım sağlanmaktadır.
Yurtdışı proje faaliyetleri bulunmamaktadır.